ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Thursday, 2024-03-28, 11:23 PM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  April 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2010 » April » 15 » Συζήτηση στη Κατούνα ενόψει «Καλλικράτη». Διαφωνία για τις συνενώσεις.
    10:14 PM
    Συζήτηση στη Κατούνα ενόψει «Καλλικράτη». Διαφωνία για τις συνενώσεις.
                            
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.....
    Πολυμορφία... αυτή είναι η φράση που θα ταίριαζε όσο αναφορά τις προτάσεις που ακούστηκαν από τα στελέχη της αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων στην Επαρχία Ξηρομέρου στην χθεσινή διαβούλευση της ΤΕΔΚ Αιτ/νίας για το χωροταξικό σχεδιασμό.
    Στην σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Α. Κοιμήση όσο αναφορά της αρμοδιότητες με ιδιαίτερη όμως αναφορά στον αγροτικό τομέα αφού το Ξηρόμερο είναι αμιγώς κτηνοτροφική και παραγωγική περιοχή όσο αναφορά την γεωργία.
    Ο Δήμαρχος Μεδεώνος Γ. Σεραφής απέρριψε την πρόταση του ΙΤΑ και πρότεινε, όπως και ο Δήμαρχος Φυτειών Π. Τζαχρήστας για νέο Δήμο Κεντρικού Ξηρομέρου με συνένωση των δήμων Μεδεώνος-Φυτειών -Αλυζίας.
    Ο Δήμαρχος Ανακτορίου Γ. Αποστολάκης επισήμανε πως ο δήμος του είναι πανέτοιμος για την διοικητική μεταρρύθμιση και επισήμανε πως η Βόνιτσα θα πρέπει να αποτελέσει έδρα του νέου Δήμου που θα δημιουργηθεί (και όχι άδικα αφού διαθέτει όλες τις υπηρεσίες), ο Δήμαρχος Παλαίρου Νίκος Σολδάτος μίλησε για το δήμο του ότι είναι ένας ισχυρός και βιώσιμος δήμος με ανάπτυξη και ο δήμαρχος Αλυζίας Δημήτρης Τριποτσέρης, υπεραμύνθηκε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να παραμείνει ο δήμος Αλυζίας ως έχει και να εξαιρεθεί από τον Καλλικράτη.
    Μίλησαν επίσης ο Πολιτευτής Τρυφιάτης Πάνος που τόνισε ότι το Ξηρόμερο πρέπει να γίνει ένας ενιαίος Δήμος, που θα έχει τις διοικητικές και οικονομικές δυνατότητες για να προωθήσει την ανάπτυξη της περιοχής, να διεκδικήσει κονδύλια για μεγάλα έργα προς όφελος των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής Ξηρομέρου, ένας ισχυρός, διοικητικά και οικονομικά Δήμος, για να βγει η περιοχή μας από την απομόνωση και να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης, ο Γεωργαλής Ηλίας από την κίνηση πολιτών Αστακού, που αναφέρθηκε στο αυτοδιοικητικό μοντέλο λειτουργίας του Καλλικράτη και ο πρώην δήμαρχος Μεδεώνος Δημήτρης Τζαβαλάς που μίλησε για νέο Δήμο Κεντρικού Ξηρομέρου με συνένωση των δήμων Μεδεώνος-Φυτειών-Αλυζίας.
    Πηγή: http://inagrinio.blogspot.com/
    Views: 524 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024