ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Saturday, 2024-04-20, 1:12 PM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  November 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2013 » November » 5 » Συνέντευξη του Προέδρου του ΤΟΕΒ για τα προβλήματα του Οργανισμού
    8:42 PM
    Συνέντευξη του Προέδρου του ΤΟΕΒ για τα προβλήματα του Οργανισμού

      

    Η εφημερίδα μας στα πλαίσια ενημέρωσης των κατοίκων και της προβολής των προβλήματων του χωριού μας απευθύνθηκε στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας κ. Γεράσιμο Θεμ. Σάββα και ζήτησε τις απόψεις του γύρω από τα προβλήματα του Οργανισμού. Ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο κάλεσμα αυτό και αναφέρθηκε στα προβλήματα του ΤΟΕΒ και τις πρώτες ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου από τότε που ανέλαβε. Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

     

    ΕΡΩΤ: Κύριε Πρόεδρε, πότε εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. και ποια η σύνθεσή του;

    Απ.: Οι εκλογές έγιναν στις 7/5/2013 και η συγκρότησή του στις 5/6/2013. Μετά από λίγες ημέρες παραιτήθηκαν ο Πρόεδρος Ανδρέας Ιω. Ζορμπάς και οι σύμβουλοι Νικόλαος Γαντζούδης και Χαρίσης Σαμαράς. Παρέμειναν από τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη οι εξής: οι Διονύσιος Μακρής, Γεράσιμος Θ. Σάββας, Γεώργιος Θ. Σάββας, Κων/νος Γ. Ζορμπάς και Ηρακλής Δημ. Ζορμπάς. Από τα παραπάνω μέλη εκλέχθηκε Πρόεδρος ο Γεράσιμος Θ. Σάββας, Αντ/δρος ο Γεώργιος Θ. Σάββας και ταμίας ο Διονύσιος Μακρής. Δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση οι: Κων. Ζορμπάς και Ηρακλής Ζορμπάς.

     

    ΕΡΩΤ: Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα του ΤΟΕΒ σήμερα;

    ΑΠ.: Είναι το μεγάλο χρέος στη ΔΕΗ, η μη λειτουργία του δικτύου για 3 χρόνια και η τοποθέτηση υδροληπτών. Ειδικότερα το ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας είναι χρεωμένο απέναντι στη ΔΕΗ από κατανάλωση ρεύματος για τη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου 135.000€. Στις 2/11/2011 διεκόπη η λειτουργία του ρεύματος. Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί ο ΤΟΕΒ. Συνολικά τα χρέη υπερβαίνουν το ποσό των 360.000€ μέχρι σήμερα αν στο παραπάνω χρέος της ΔΕΗ προστεθούν και οι οφειλές από δάνεια, απαιτήσεις υπαλλήλου για αμοιβές ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Κατόπιν μεγάλων προσπαθειών δημοσιεύτηκε η δημοπρασία για το έργο τοποθέτησης υδροληπτών για τις 12/11/2013. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το ΕΣΠΑ με ποσό 307.500€ που εγκρίθηκε το Δεκέμβριο του 2012.

     

    ΕΡΩΤ: Εκτός από το χρέος προς τη ΔΕΗ και το δάνειο ποιες είναι συγκεκριμένα οι λοιπές οφειλές του ΤΟΕΒ;

    ΑΠ: Στις 24/10/2013 εκδικάζεται μετά από αναβολή η αγωγή του πρώην υπαλλήλου του ΤΟΕΒ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου με την οποία ασκεί επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένες αποδοχές του και ζητεί να υποχρεωθεί το ΤΟΕΒ να του καταβάλει το ποσό των  87.000€ περίπου από Φεβρουάριο 2011 μέχρι Οκτώβριο 2013 για μισθούς, άδειες και δώρα. Οι οφειλόμενες για τον ίδιο υπάλληλο, ασφαλιστικές εισφορές ανέρχονται σύμφωνα με από 16/9/2013 έγγραφο του Υπ/τος ΙΚΑ Αγρινίου, σε 56.839,28€. Ειδικότερα οφείλονται για το χρονικό διάστημα από 1/10/2008 μέχρι 30/4/2013 22.797,38€ από 1/5/2002 μέχρι 30/6/2008 26,53€ και από 1/8/2004 μέχρι 30/9/2010 34.015,37€.

     

    ΕΡ: Ποια είναι η θέση του Δ.Σ. απέναντι σ' αυτές τις απαιτήσεις;

    ΑΠ.: Το Δ.Σ. αρνείται τις παραπάνω απαιτήσεις του υπαλλήλου και ειδικότερα αυτές που αφορούν το χρονικό διάστημα που είχε αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας του αρδευτικού έργου και δεν υπήρχε αντικείμενο εργασίας.

     

    ΕΡ: Τι πιστεύετε; Ήταν σωστή η κίνηση να σταματήσει το ΤΟΕΒ;

    ΑΠ: Όχι δεν ήταν, θα μπορούσε να συνεχιστεί η λειτουργία του και να ελεγχθούν και να περιοριστούν οι σπατάλες, όπως έγινε και στο ΤΟΕΒ Φυτειών. Η διακοπή λειτουργίας για τόσο μεγάλο διάστημα έχει μεγάλους κινδύνους για το ίδιο αρδευτικό έργο. Επιπλέον στέρησε από τους κτηματίες την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν επί τρία έτη τα κτήματά τους.

     

    ΕΡ: Που οφείλεται το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα και οι οφειλές;

    ΑΠ: Προφανώς οφείλονται στην κακή διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης και στην κακή λειτουργία του οργανισμού με αποτέλεσμα σήμερα οι ιδιοκτησίες των κατοίκων να είναι χρεωμένες με 90€ περίπου κατά στρέμμα και να μην μπορούν οι ίδιοι να εξασφαλίσουν παραγωγή.

     

    ΕΡ: Ποιο είναι το πρόγραμμα του νέου Δ.Σ.;

    ΑΠ: Προτεραιότητα, η νέα διοίκηση έχει την επαναλειτουργία του αρδευτικού δικτύου, την τοποθέτηση υδροληπτών, τον περιορισμό των χρεών και τη σταδιακή απόσβεσή τους, την λειτουργία του οργανισμού σε υγιείς βάσεις (π.χ. 6Μηνες συμβάσεις των υπαλλήλων, όπως σ' όλα σχέδον τα ΤΟΕΒ), να διδαχθούμε από τα πάθη του παρελθόντος, να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των μελών και διαφάνεια και κάλεσμα για συμμετοχή σε όλους. Επίσης στενή συνεργασία με τα άλλα ΤΟΕΒ, ενημέρωση από τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου προσπάθειες για την συντήρηση του έργου και των δρόμων κ.α.

     

    ΕΡ: Υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής των μελών και που οφείλεται;

    ΑΠ: Η συμμετοχή δεν είναι αυτή που θα πρεπε. Η νέα διοίκηση απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα μέλη για ουσιαστική συμμετοχή τα  οποία δεσμεύεται να τα ενημερώνει τακτικά για τις ενέργειές της. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ιδιοκτήτης που να μην ενδιαφέρεται για την τύχη της ιδιοκτησίας του. Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις πρέπει να ξεπερνιούνται με το διάλογο και τη συζήτηση και να μην διαιωνίζονται. Μας αφορά όλους η πορεία του οργανισμού γιατί διαφορετικά επιβαρύνεται η περιουσία μας και δεν εξασφαλίζεται παραγωγή.

     

    ΕΡ: Είναι αναγκαία για την οικονομία του χωριού η επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ;

    ΑΠ: Είναι πραγματικά η μόνη διέξοδος για τον αγρότη στη φάση αυτή της οικονομικής κρίσης και ανεργίας. Το νερό στον κάμπο είναι το οξυγόνο για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.

     

    ΕΡ: Θα τα καταφέρει το νέο Δ.Σ. να επαναλειτουργήσει το ΤΟΕΒ και πότε;

    ΑΠ: Μετά την τοποθέτηση των υδροληπτών θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργεις να επαναλειτουργήσει τη νέα καλλιεργητική περίοδο το έργο. Είμαι αισιόδοξος γι' αυτό και προς σ' αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε.

    Ευχαριστώ

     Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας κ. Γεράσιμο Θεμ. Σάββα

     

    Views: 383 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024