ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Friday, 2024-04-19, 7:21 AM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  February 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2014 » February » 26 » Συνέντευξη με τον Πρόεδρος της Κοινότητας
    11:55 PM
    Συνέντευξη με τον Πρόεδρος της Κοινότητας
    Η εφημερίδα μας, στα πλαίσια ενημέρωσης των συγχωριανών και της προβολής των προβλημάτων μας, απευθύνθηκε στον απερχόμενο Πρόεδρο της Κοινότητας Χρυσοβίτσας κ. Σπύρο Δ. Ζορμπά και ζήτησε απ' αυτόν να κάνει έναν απολογισμό του έργου στην δεύτερη 4ετή θηρεία του, ως Προέδρου της Κοινότητας Χρυσοβίτσας στα πλαίσια του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου. Ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας αυτό και παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

    -        Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την 4ετή λειτουργία της Κοινότητας στα πλαίσια του νέου Δήμου Ξηρομέρου;
    Οι εντυπώσεις μου δεν είναι καθόλου καλές, είναι απογοητευτικές. Ο Δήμος δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ικανοποιητικά, είτε λόγω της έκτασής του, είτε λόγω των μεγάλων χρεών, είτε λόγω της καλής διαχείρισης και δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που έπρεπε. Εν τω μεταξύ ακόμη και η Κοινοτική διαχείριση έχει εκχωρηθεί αποκλειστικά στο Δήμο. Η κοινότητα δηλαδή δεν έχει δικό της προϋπολογισμό και η λύση των προβλήματων της εξαρτάται από το Δήμο.

    Δηλαδή τι απομένει πλέον για τον Πρόεδρο της Κοινότητας;
    Απομένει μόνο η προώθηση των προβλημάτων προς τον Δήμο με την έγκαιρη ενημέρωση του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπηρεσιών του Δήμου, όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, είτε με προσωπικές παραστάσεις, είτε με υπομνήματα.

    Τι κάνατε στα 4 χρόνια που πέρασαν;
    Στα πλαίσια αυτά είχα συνεχείς προσωπικές παραστάσεις στο Δημαρχείο. Σχεδόν κάθε μέρα ήμουνα εκεί για τα προβλήματα του χωριού. Επίσης συντάξαμε μαζί με τον Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων δύο υπομνήματα, ένα το 2010 κι ένα το 2012, με τα προβλήματα του χωριού και τις αντίστοιχες προτάσεις για την λύση τους τα οποία κοινοποιήθηκαν στον κ. Δήμαρχο και δημοσιεύονται στην εφημερίδα "Χρυσοβιτσάνικα Νέα”, αρ. 168 και 176 φύλλα.
    Επίσης κάναμε κάτι πολύ σημαντικό, που δεν έγινε στις άλλες κοινότητες. Πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις της Κοινότητας κάθε καλοκαίρι στην Πλατεία του χωριού, σύμφωνα με το άρθρο 85 του νόμου για τον "Καλλικράτη”. Ήδη διοργανώθηκαν δύο Γενικές Συνελεύσεις στις 14/8/2011 και 31/8/2012 και τα πρακτικά τους δημοσιεύθηκαν στα υπ' αριθμ. 172 και 178 φύλλα της εφημερίδα σας "Χρυσοβιτσάνικα Νέα”. Τέλος επειδή δεν προωθούνται τα πρόβληματα ζητήσαμε με υπόμνημά μας από την αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου να φέρει αυτά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 25/2/2012.

    Τι συγκεκριμένες ενέργειες κάνατε για την προώθηση των προβλημάτων του χωριού;
    1) Ζητήσαμε να γίνει άμεσα η ορκωμοσία του νέου Κοινοτικού Συμβούλου Ευθυμίου Γ. Κατσιγιάννη, μετά την παραίτηση του Κων. Παντ. Σάββα, που καθυστερούσε επί ένα ολόκληρο χρόνο 2) Ζητήσαμε επανειλημμένα την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης του ΣΥΚΞ και δειγματοληψία για την καταλληλότητα του νερού της δεξαμενής 3) Στηρίξαμε την Αθλητική Ένωση Χρυσοβίτσας στην προσπάθειά της για την άνοδο στην Β' κατηγορία της ΕΠΣΝΑ και την συμμετοχή όλα τα χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα. 4) Ζητήδαμε να τοποθετηθεί αναμεταδότης στις Φυτείες για να εξασφαλιστεί ψηφιακό σήμα στις τηλεοράσεις του χωριού μας 5) Ζητήσαμε να καθαριστούν οι δύο σκουπιδότοποι στην Τσαπουρνιά και στα Κοντοπάλιουρα, να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι καθαριότητας και να γίνεται τακτικότερα η αποκομιδή των απορριμάτων 6) Ζητήσαμε να γίνει τοιχείο αντιστήριξης στο σημείο του δρόμου μέσα στο χωριό που εφάπτεται με ιδιοκτησία Δημ. Κ. Μελεούνη, όπου στις 23/6/2012 έγινε τροχαίο ατύχημα καθώς και περιφερειακός δρόμος έξω από το χωριό 7) Ζητήσαμε επανειλημμένα να καλυφθούν οι λακκούβες και να επισκευασθεί ο δρόμος Χρυσοβίτσα-Βαλόστρατο, 8) Ζητήσαμε να συνδεθεί στο internet ο καινούργιος ηλεκτρονικός υπολογιστής και εκτυπωτής, που έκανε δωρεά για τις ανάγκες του ιατρείου και του ΤΟΕΒ ο επιχειρηματίας Απ. Πανταζής, χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. 9) Συμμετείχαμε στις συναντήσεις των φορέων του χωριού με τον βουλευτή κ. Ανδρέα Μακρυπίδη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την προβολή των αιτημάτων του ΤΟΕΒ κ.α.

    Ποια είναι σήμερα η κατάσταση των προβλημάτων και ποιος φταίει γι' αυτό;
    Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας το χωριό μας παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης από τον Δήμο Ξηρομέρου. Μεγάλα προβλήματα χρονίζουν και δεν λένε να λυθούν και στερούνται τα πιο βασικά αγαθά από τους συγχωριανούς, όπως είναι ο δρόμος, το πόσιμο νερό, η τηλεόραση , η άρδευση, η καθαριότητα. Έτσι συνεχίζεται το πρόβλημα του πόσιμου νερού, του σήματος στις τηλεοράσεις από την έλλειψη αναμεταδότη. Παραμένουν οι λακκούβες στο δρόμο Χρυσοβίτσας-Βαλόστρατο που είναι ένας δρόμος πολυσύχναστος και σπουδαίας σημασίας για την περιοχή. Το αρδευτικό έργο του ΤΟΕΒ, που περιήλθε στην ευθύνη του Δήμου, παραμένει για 3η χρονιά κλειστό με ανυπολόγιστες ζημιές την τοπική οικονομία. Για την παραπάνω τραγική κατάσταση φταίει κύρια η Δημαρχιακή παράταξη η οποία δεν μπόρεσε να προωθήσει έργα και να λύσει προβλήματα.

    Η Δημαρχιακή παράταξη έχει εκπρόσωπο από το χωριό μας. Γιατί αυτός δεν έλυσε τα προβλήματα του χωριού;
    Δεν ξέρω Γι' αυτό το θέμα θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο.

    Τι θα θέλατε να πείτε για τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου;
    Όλα τα μέλη του Κ.Σ. Κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες και βοήθησαν πολύ για την προώθηση των προβλημάτων. Για την συγκινητική τους προσπάθεια τους ευχαριστώ πολύ.

    Για τις σχέσεις μας με τους άλλους φορείς του χωριού τι θα θέλατε να προσθέσετε;
    Προσπάθησα να έχω καλή συνεργασία με όλους τους φορείς του χωριού (εκκλησία, Συν/σμό, ΤΟΕΒ, Αθλ. Σύλλογο). Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα τις καλές σχέσεις που είχα με τον Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων της Αθήνας, ο οποίος συμπαραστάθηκε όσες φορές ζήτησα την συνδρομή του για τα προβλήματα του χωριού.

    Θ' ασχοληθείτε πάλι με τις κοινοτικές εκλογές;
    Όχι δεν θα πάρω μέρος. Υποψήφιος θα είναι ο αδελφός μου. Με την ευκαιρία της λήξης της θητείας μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συγχωριανούς για την βοήθειά τους και για την καλή συνεργασία που είχαμε για τα προβλήματα του χωριού.

    Ευχαριστώ.
    Views: 440 | Added by: takoronta | Rating: 1.0/1
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024