ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Thursday, 2024-07-18, 10:52 AM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  March 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Entries archive

Site friends
 • Create your own site

 • Main » 2016 » March » 3 » Συνέντεξυη από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου Κώστα Γεωργούλα
  7:19 AM
  Συνέντεξυη από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου Κώστα Γεωργούλα
  Η εφημερίδα μας στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών για την λειτουργία και τις υπηρεσίες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του  Δήμου Ξηρομέρου απευθύνθηκε στον συγχωριανό μας Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου κ. Κώστα Γεωργούλα και ζήτησε απ' αυτόν να μας ενημερώσει για τους σκοπούς και τη λειτουργία της επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη αυτή αποτελεί κι έναν απολογισμό για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής επί Προεδρίας κ. Γεωργούλα.
  Ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο κάλεσμα αυτό και αναφέρθηκε στους σκοπούς και την λειτουργία της επιχείρησης και στις πρώτες ενέργειες του Δ.Σ. από τότε που ανέλαβε. Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:
   
  - Κύριε Πρόεδρε, πότε ιδρύθηκε και τι είδους υπηρεσία είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου;
  Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου συστάθηκε στις 14 Ιουνίου 2011 με βαστ το υπ'αριθ. ΦΕΚ 1249/2011. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.1.Δ). που διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 3163/2006.
   
  - Ποιος είναι ο σκοπός σας;
  Σκοπός της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι η ανάληψη δραστηριοτήτων στους τομείς της ' Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης,) Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνική; Προστασίας, Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Διαδημοτικών Συνεργασιών Παιδείας Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού.
   
   
  - Πως διοικείται η Κοινωφελής Επιχείρηση;
  Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από τα μέλη, τέσσερα (4) είναι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου εκ των οποίων τρεις (3) από την πλειοψηφία και ένας (1) από την μειοψηφία, ένας (1) είναι εκπρόσωπος φορέα, σύλλογοι» ή οργανώσεως, και δύο (2) είναι δημότες ή κάτοικοι με εμπειρία ή γνώσεις επί του αντικειμένου των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.
  Η τρέχουσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:
  Πρόεδρος: Γεωργούλας Κωνσταντίνος
  Αντιπρόεδρος: Ναούμης Νικόλαος
  Μέλος: Τσάρκος Βασίλειος
  Τζαχρήστας Παναγιώτης-
  Δημότες:
  Ρηγάλος Χριστόδουλος
  Κουνάδης Σπυρίδων
  Πούλιος Δημήτριος
  Αναπληρωματικά μέλη:
  Ρετούλης Θωμάς
  Καϋμενάκης Σπυρίδων
  Κυριάκος Κωνσταντίνος
  Κολοβός Χρήστος
  Πλούμη Αθανασία
  Πετρονικολός Παναγιώτης
  Πένια Βασιλική
   
  - Πόσο χρόνο λειτουργεί και που βρίσκεται η έδρα της;
  Έχει διάρκεια τρία χρόνια από δημοσιεύσεως της συγχώνευσης και συνολικά 5 χρόνια. Έδρα της επιχείρησης είναι ο Αστακός και από το 2015 η Κοινωφελής Επιχείρηση σε νέα σύγχρονα γραφεία και χώρους φιλοξενίας των δραστηριότητος της.
   
  -Πως θα συνεχίσετε τη δράση σας;
  Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου δεσμεύεται ότι θα συνέχισα σταθερά και δυναμικά το σημαντικό έργο της και θα βρίσκεται κοντά στο δημότη ειδικά στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε προσπαθώντας για καλύτερο δυνατό μέσα από επωφελείς δράσεις και προγράμματα.
   
  - Ποιες είναι οι δράσεις σας;
  Η Κοινωφελής Επιχείρηση εδώ και ένα χρόνο κάνει μεγάλες προσπάθειες να λειτουργεί σωστά και να αναλαμβάνει δράσεις σε διάφορους τομείς.
  Στις 27 Σεπτέμβρη 2014, υλοποιώντας την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών για αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου πραγματοποιήθηκε η επέκταση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιομάνινας, ενός από τα μεγαλύτερα του Δήμου μας καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Στρογγυλοβουνίου και στον οικισμό Πηγάδια.
  Για πρώτη φορά τις ημέρες των Χριστουγέννων, η Κοινωφελής επιχείρηση ξεκίνησε μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους και επιχειρήσεις του ή μου μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων για να τα διατεθούν στους άπορους και αναξιοπαθούντες συνδημότες μας.
  Στο πλαίσιο της Δράσης Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, η Επιχείρηση βάζει στόχο την δημιουργία τριών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στον Αστακό, στην ΤΚ Φυτειών και ΤΚ Κανδήλας, τα οποία και πρόκειται να λειτουργήσουν στις αρχές Μαρτίου 2016.
  Επίσης, η Κοινωφελής Επιχείρηση ανταποκρίθηκε ως αρωγός στην συνδιοργάνωση εκπαιδευτικής δράσης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου συμβάλλοντας καθοριστικά σε αυτή, καθώς και στη χορήγηση αθλητικού υλικού για την πραγματοποίηση αθλοπαιδιών του εν λόγω σχολείου, του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Καραϊσκάκη και του Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας
  Ακόμα ήταν συνδιοργανωτής με τους παρακάτω πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Ξηρομέρου  για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων  τους καλοκαιρινούς μήνες.
  τον Σύλλογο των απανταχού Στρογγυλοβουνιωτών «Το Ψηλοβραχυ.
  τον Σύλλογο Προδρομιτών Ξηρομέρου «Ο Αγιος Ιωάννης»
  τον Σύλλογο Παλαιομανιτών «Η Σαυρία»
  τον Σύλλογο Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο Αγιος Νικόλαος»
  τον Σύνδεσμο Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου «Η Βελά»
  Στη Δημοτική Ενότητα Φυτειών προχώρησε στη συντήρηση του Γυμναστηρίου της Τοπικής Κοινότητας Παπαδάτου καθώς και στην καθημερινή λειτουργία του.
   
  -Είστε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα λειτουργία;

   

  Πριν την ανάληψη της διοίκησης η υπηρεσία μας ήταν πλήρως απαξιωμένη. Ο Δήμαρχος αποφάσισε να την αναβαθμίσει να την βγάλει από την αφάνεια και να την ενισχύσει οικονομικά ώστε να προσφέρει κοινωνικό έργο. Ο νυν δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης μου έκανε την τιμή να με ορίσει πρόεδρο της επιχείρησης κι εγώ και το Δ.Σ. δουλεύοντας συλλογικά και με πρόγραμμα προσπαθούσε να μην τον διαψεύσουμε. Όλα αυτά που πετύχαμε, αν εκτιμηθούν αντικειμενικά, είναι πάρα πολλά για έργα ενός μόνο χρόνου κι έτσι θα πορευτούμε και στον επόμενο χρόνο βάζοντας ψηλά τον πήχη της προσφοράς μας.
  Views: 1169 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
  Total comments: 0
  Only registered users can add comments.
  [ Registration | Login ]
  Copyright MyCorp © 2024