ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Thursday, 2024-03-28, 7:12 PM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  August 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2012 » August » 22 » Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Τα Κόροντα Πολιτιστικές εκδηλώσεις-Χρυσοβίτσα 2012
    10:32 PM
    Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Τα Κόροντα Πολιτιστικές εκδηλώσεις-Χρυσοβίτσα 2012

       

    Επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν  στην Χρυσοβίτσα, στις 10 και  11 Αυγούστου, που περιλάμβαναν ποδοσφαιρικούς αγώνες  ιπποδρομίες  και μουσική βραδιά με την καταπληκτική ορχήστρα του Γιώργου Καρατζίνη, που αποτελούνταν από εξαιρετικούς καλλιτέχνες (Νίκο Βλαχοδήμο , Μαρία Γιαννακά, και το μουσικοσυνθέτη Βασίλη Φωτίου), οι οποίοι διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους μέχρι τις 06:30 το  πρωί.

     Στην αρχή της Μουσικής εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων "Τα Κόροντα", Κώστας Γεωργούλας καλωσορίζοντας  τους συγχωριανούς και τους φίλους μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής: "Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου  από το χρόνο της ιδρύσεως του  (1976) μέχρι σήμερα και επί 35 χρόνια συνεχίζει το δημιουργικό του έργο και μαζί με τους άλλους τους φορείς του χωριού αγωνίζεται να λύσει τα προβλήματα και να κάνει τη ζωή των κατοίκων με διάφορες εκδηλώσεις καλλίτερη και ομορφότερη .

    Στα 35 αυτά χρόνια ο Σύλλογος, χάρις στις προσπάθειες των προέδρων του και των Διοικητικών του  Συμβουλίων , κατάφερε να διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις στην Αθήνα ( χοροεσπερίδες, πρωτοχρονιάτικες πίτες, εκδρομές , εκδόσεις βιβλίων και τηλεφωνικών καταλόγων  και τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι στο χωριό) ενώ επί (30) τριάντα χρόνια εκδίδει συνεχώς την εφημερίδα ΄΄ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ ΄΄

    Για το δημιουργικό του έργο και την συνεχή προσφορά του ο Σύλλογος βραβεύτηκε πολλές φορές από τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα (ΟΠΣΥΞ και ΠΑΝ.ΣΥ.). Όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε με γνώμονα την ενότητα, τη συλλογική δράση, την εθελοντική προσφορά και τη συνεργασία με  όλους τους  φορείς του χωριού ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων και με στόχο την  επίλυση των προβλημάτων του χωριού και την ανάπτυξή του. Κανένας δεν περισσεύει από τον κοινό αγώνα και η απουσία ορισμένων αδυνατίζει τη φωνή μας".

    Ο Σύλλογος μας κατάφερε και φέτος παρά τις αντιξοότητες (τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα ) και με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων των συγχωριανών και των φίλων να διοργανώσει 3ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν από στις 10 Αυγούστου με ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο του χωριού μας μεταξύ της Αθλητικής Ένωσης Χρυσοβίτσας και της Σκουρτούς και έληξε ισόπαλος 2 – 2 . Την επόμενη ημέρα οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν από συχωριανούς  και φίλους από τα διπλανά χωριά που διαθέτουν άλογα. Ένα ωραίο θέαμα που εντυπωσίασε των κόσμο.

    Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων  βράβευσε τους αναβάτες που είναι οι εξής:

    1) Κίσσας Γεώργιος (Χρυσοβίτσα )

    2) Γαντζούδης Παναγιώτης (Χρυσοβίτσα )

    3) Σκαπέτης Γεώργιος ( Καραϊσκάκη)

    4) Μέντη Ράνια        (Καραϊσκάκη)

    5)Μέντης Θεόδωρος ( Καραϊσκάκη)

    6) Μπλίκας Πέτρος   ( Γαβαλού)

    7) Λιάμης Δημήτριος (Μαχαιρά)

    8) Λιάμης Γεράσιμος (Μαχαιρά )

    Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε την βράβευση των αριστούχων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου .

    Σε κάθε μαθητή δόθηκε το συμβολικό ποσό των 20 ευρώ και το βιβλίο με τίτλο ΄΄ Το Χωριό μου, Η Χρυσοβίτσα που έγραψε ο Αθανάσιος Σώλος  και ήταν προσφορά της κόρης του Τέτης Αθ. Σώλου .

    Τα βραβεία απόνειμαν τα μέλη του Δ.Σ. Ελένη Βασ. Σάββα και Λάμπρος Βασ. Αυδής . Τα ονόματα των μαθητών που βραβεύτηκαν είναι :

     Ιωάννα Βλάχου ΣΤ΄ τάξη , Αθανάσιος Θεοδώρου Ε΄ τάξη , Ιωάννα Σάββα Δ΄τάξη, Χριστίνα Βλάχου Γ΄τάξη, Αλεξάνδρα Γρατσάνη Β΄τάξη, Θύμιος Φράνκο Α΄τάξη .

    Κατόπιν έγινε η βράβευση της ποδοσφαιρικής ομάδας για την ανοδό της στη Β΄ κατηγορία  της Ε.Π.Σ.Ν.Α.

    Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ  Τάκης Παπαχρήστος στο σύντομο χαιρετισμό του συγχάρηκε την Α.Ε. Χρυσοβίτσας  για την άνοδο της και της ευχήθηκε καλή συνέχεια  στην πορεία της στην μεγαλύτερη κατηγορία. Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων  Κώστας Γεωργούλας απένειμε κύπελλο στην ποδοσφαιρική ομάδα και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ  και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μετάλλια στους Αθλητές που αγωνίστηκαν στην ομάδα. Βραβεύτηκαν ο προπονητής Γεώργιος Αθαν. Ζορμπάς  και οι αθλητές 1)Σπύρος Δήμ. Ζορμπάς, 2) Δημήτριος Ιωά. Ζορμπάς,3) Σταμούλης Θεοδ. Ζορμπάς ,4) Βησσαρίων Θεοδ. Ζορμπάς , 5) Αχιλλέας Δημ. Ζορμπάς, 6) Χριστόφορος Ζορμπάς, 7) Σπύρος Δημ. Ζορμπάς, 8) Ηρακλής Δημ. Ζορμπάς, 9) Βασίλειος Ιωαν. Ζορμπάς, 10) Μιχάλης Ευστρ. Ζορμπάς, 11) Αθανάσιος Γεωργ. Ζορμπάς, 12) Γεράσιμος Παν Αυδής, 13) Λάμπρος Παν Αυδής, 14) Παναγιώτης Σταμάτης , 15) Ανδρέας Γεωρ. Μπούρας, 16) Ανδρέας Βασ. Καραμπλιάνης, 17) Κωνσταντίνος Βασ. Καραμπλιάνης, 18) Θεόδωρος Σταμάτης, 19) Γεώργιος Σταμ. Σάββας, 20) Διονύσιος Ελευθεράτος , 21) Δημήτριος Νάκας, 22) Απόστολος Νάκας .       

     

    Εδώ αξίζει ν’ αναφερθούν οι προσφορές των συγχωριανών και φίλων του Συλλόγου ξεκινώντας από τις γυναίκες του χωριού μας.

    Η Μαρία Σάββα συζ. Βησσαρίωνα έφτιαξε κουλούρες, πίτες και ραβανί, η Γκραζίνα Γεωργούλα πίτα , η Παναγιώτα Σάββα συζ. Γερασίμου πίτες , η Χριστίνα Σάββα την παραδοσιακή ραβανί , η Παναγιώτα Παπαγεωργούση πίτες, η Παρασκευή Μούρκα πίτες  , η Γλυκερία Κίσσα – Σάββα πίτα, η Ασημίνα Γεωργούλα πίτες , η Χαρά Ταπραντζή πίτες, η Καλλιρρόη Γεωργούλα πίτες, κουλούρες, ραβανί  και η Αθηνά Κατσιγιάννη πίτες.

    Οι κτηνοτρόφοι του χωριού μας Σπύρος Δημ Ζορμπάς (Πρόεδρος),  Χαρίσης Σαμαράς, Βασίλειος Σάββας, Σούλας Ζορμπάς του Ιωάννη, Γεώργιος Κίσσας, Θεμιστοκλής Βησ. Σάββας, και  Αποστόλης Κωνσταντίνου πρόσφεραν από μια προβατίνα. Επίσης από μια προβατίνα πρόσφεραν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης  και Θωμάς Ρετούλης.

    Ακόμη προσφορές έκαναν:

    Οι εταιρείες του ομίλου Ελομάς BAZAAR και LACTALIS  προϊόντα τους που διανεμήθηκαν δωρεάν στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Συλλόγου.

    H Εταιρεία τυροκομικά προϊόντα Καρούσος Αγγ. Σταύρος πρόσφερε τα τυριά που προσφέρθηκαν στο τραπέζι γραβιέρα , κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο.

    Η Εταιρεία Αφοί Γρατσάνη Θανάσης και Αποστόλης πρόσφεραν ένα τενεκέ τυρί φέτα και με αυτό έφτιαξαν τις νόστιμες πίτες οι γυναίκες του χωριού μας.   

    Ο Βασίλειος Σάββας και ο Παντελής Σάββας  παραχώρησαν τα καταστήματα τους  για τις ανάγκες του Συλλόγου.

    Ο  Γεράσιμος Παν. Αυδής έκανε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο χώρο που πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δωρεάν.

    Ο Γιάννης Τσέλα παραχώρησε την περίφραξη του χώρου των πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιλοκερδώς.

    O Κων/νος Μίχας δώρισε πενήντα κιλά ψωμί και το ψήσιμο των προβατίνων σε πολύ καλή τιμή.

    Ο Παναγιώτης Λαμπ.  Αυδής τα ψυγεία αποθήκευσης Προϊόντων.

    Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ξηρομέρου με τον Μιχάλη Βραχά που είναι πάντα αρωγός στις πρ,οσπάθειες που καταβάλουν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι για την ανάδειξη της περιοχής προσέφερε δωρεάν την διαφημιστική καμπάνια και προβολή των εν λόγω εκδηλώσεων.

    Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ξηρομέρου ράδιο Μαγεία που πρόβαλε δωρεάν τις  πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    Ο ραδιοφωνικός σταθμός VIEW  fm 103,9 με τη  Δήμητρα Νταγιάντα που πρόβαλε δωρεάν  τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    Τέλος πρόσφεραν: ο Δημήτριος Βασ. Κίσσας  το ποσό των 200 ευρώ στο Σύλλογο η Νίκη και Σωκράτης Σώλος 100 ευρώ στην Α.Ε.Χρυσοβίτσας, ο Γεράσιμος Κων. Αυδής 50 ευρώ για την Α.Ε..Χρυσοβίτσας και ο Ιωάννης Χρ. Χρόνης 20 ευρώ για την Α.Ε.Χρυσοβίτσας

    Το τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι προσκεκλημένοι: Ιωάννης Λύτρας  αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου, Κων/νος Κυριάκος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου , Τάκης Παπαχρήστος Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλ/νιας Γεώργιος Λαγούδης Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλ/νίας , Χρήστος Παπαχαραλάμπους Ταμίας   Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλ/νιας, Χρήστος Πέτας  Γενικός Γραμματέας της ένωσης ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλ/νιας, Νικόλαος  Τριάντης Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μαχαιράς.

    Τέλος αξίζει να αναφερθούν οι εθελοντές που εργάστηκαν αφιλοκερδώς στο τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήταν το κλειδί της μεγάλης επιτυχίας. Εθελοντές ήταν: Ο  Σπύρος Δημ. Ζορμπάς, ο Σωτήρης, Ζορμπάς, ο Γρηγόρης Τσέτσος, ο Θανάσης Κίσσας, η Παναγιώτα Γερα. Σάββα, η Γκραζίνα Γεωργούλα, η Καλλιρρόη Κων. Γεωργούλα, ο Θεόδωρος Γεωργούλας, ο Ευθύμιος Κατσιγιάννης, ο Δημήτριος Σαμαράς, ο Γεώργιος Κίσσας , η Ελένη Ηρακ. Ζορμπά , ο Βασίλειος Φωτ. Χαντζής, ο Κωνσταντίνος Σπυρ. Ράπτης, ο Γεράσιμος Χαρ. Χαντζής, ο Δημήτριος Κων. Γεωργούλας ο Βησσαρίων Θεοδ. Ζορμπάς , ο Σταμούλης Θεοδ. Ζορμπάς και άλλοι συγχωριανοί.

    Το Δ.Σ. σας εύχεται και του χρόνου με υγεία να είμαστε πάλι εκεί.

                      

    Views: 944 | Added by: takoronta | Rating: 2.0/1
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024