ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Friday, 2024-06-21, 11:09 PM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  March 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Entries archive

Site friends
 • Create your own site

 • Main » 2013 » March » 29 » Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Σάββα για τα 36 χρόνια του Συλλόγου Χρυσοβιτσάνων ΄΄ Τα Κόροντα΄΄
  5:51 AM
  Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Σάββα για τα 36 χρόνια του Συλλόγου Χρυσοβιτσάνων ΄΄ Τα Κόροντα΄΄
   
  Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 20/ο3/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μμ στην Στοά του βιβλίου, στην Αθήνα, η εκδήλωση- παρουσίαση του βιβλίου του  Αλέξανδρου Σάββα «Ιστορική αναδρομή στα πεπραγμένα (1976-2012) του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα»
        Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα»,  η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)  και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.).
  Είναι ένα βιβλίο  που μέσα από τις σελίδες του, θα γνωρίσει ο αναγνώστης πολύ καλά την ιστορική διαδρομή του Συλλόγου, την πορεία και τις δράσεις τουθα ξεναγηθεί στο παρελθόν αυτού του ιστορικού τόπου, θα γνωρίσει πολλά ήθη και έθιμα και ζωντανεύει και δεν αφήνει να σβήσουν, η ιστορία και η συλλογική μνήμη.
  Το βιβλίο είναι αφιερωμένο ΄΄ στη Χρυσοβίτσα και στα όπου της γης τέκνα της και το έχει εκδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.
  Στα τέσσερα κεφάλαια του (ίδρυση, λειτουργία, εκδηλώσεις, δραστηριότητες ) περιγράφεται όλη η πλούσια και δημιουργική του εξέλιξη.
  Κι είναι πλούσια αφού κατόρθωσε να διατηρηθεί αδιάκοπα τόσα χρόνια και λειτουργήσει με πίστη και συνέπεια στο καταστατικό του και στις αρχές που τήρησαν και τα 20 διοικητικά συμβούλια από το πρώτο, στο ξεκίνημα το 1976 ως το σημερινό το 2012   
        Την εκδήλωση προλόγισαν και χαιρέτησαν: 
  -ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας, ο οποίος παρουσίασε την ιστοσελίδα του συλλόγου που προσβλέπει στην προβολή της Χρυσοβίτσας αλλά και στην αμεσότερη επικοινωνία  και ενημέρωση των πατριωτών για τα δρώμενα του χωριού αλλά και του συλλόγου, 
  -η πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Ελένη Σάββα  η οποία τόνισε ότι το βιβλίο είναι κατάθεση ψυχής του συλλόγου και έγινε με μεράκι, με πολύ προσπάθεια, κόπο, αλλά και αγωνία και ο 
  -Δημήτρης Στεργίου πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) που αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Συλλόγου Χρυσοβιτσάνων, στην δράση του και στο πλούσιο έργο του.

       Την εκδήλωση συντόνισε επιτυχημένα χάρη στην πλούσια πείρα του, σε ανάλογες εκδηλώσεις ο πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.  Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής Πανεπιστημίου.
        Εν συνεχεία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου από τον Χρήστο Γ. Παπαδημητρίου που μίλησε για την πολυσχιδή δράση του Συλλόγου από το ξεκίνημα του μέχρι και σήμερα και τόνισε ότι ανέπτυξε ποικίλη δραστηριότητα σε πολλούς τομείς του πολιτισμού σε όλη αυτή τη διαδρομή των 36 χρόνων όπως είναι η μελέτη των προβλημάτων του χωριού, η δραστηριοποίηση των μελών του και των χωριανών για την επίλυση τους, η μόρφωση και η άνοδος του μορφωτικού επιπέδου γενικότερα. Αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά που έχει ο συγγραφέας στο πατριδοτοπικό κίνημα της Αιτωλοακαρνανίας, αφού απ’ τα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με την προβολή του νομού και τα προβλήματα των συμπατριωτών του, θεωρώντας λογικό επακόλουθο το ενδιαφέρον του αυτό, να μετουσιωθεί και σε βιβλία που αφορούν στην ιστορία της πατρίδας  του, της Χρυσοβίτσας.
        Το λόγο πήρε έπειτα ο επιμελητής της έκδοσης Παναγιώτης Λαζαρόπουλος, που με την λογοτεχνική του γραφή, ταξίδεψε νοερά  τους καλεσμένους  στο παρελθόν και στο παρόν του συλλόγου.
      Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Αλέξανδρος Σάββας ο οποίος και ευχαρίστησε τους παριστάμενους, για την τιμή που του έκαναν να παραβρεθούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του, που είναι ένα ξεχωριστό αφιέρωμα και το καλλίτερο δώρο για τα τριακοστά έκτα γενέθλια του Συλλόγου, ένα δώρο τιμής και αγάπης για όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται αλλά και για όλους όσους συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός  λεπτού σιγή για τα ιδρυτικά μέλη, τους Προέδρους και τα μέλη του Δ.Σ. που απεβίωσαν στα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου.  
       Ακολούθησε μπουφές με αναψυκτικά και γλυκά που έδωσε τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να συζητήσουν με τον Συγγραφέα.


       Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά πατήρ Βασίλειος Πόπης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κώστας Καραγκούνης, ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδηςο δικηγόρος μέλος της επιτροπής ενέργειας και περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτευτής Σωτήρης Κοντονάσιος,ο πρώην δήμαρχος Αμφιλοχίας Νικόλαος Τέλωνας, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων Δικαστών Κώστας Βαλμαντώνης, ο π. Γενικός Γραμματέας της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασόπουλος ,  η επίτιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών   Δήμητρα Θεοφανοπούλου – Κοντού, ο καθηγητής παιδαγωγικών του πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Παπάς, ο π. Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ  ο Πάνος Τρυφιάτης , ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Βασίλειος Μπουρνάζος,   ο δημοσιογράφος Ηλίας Προβόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου  Δημήτρης Στεργίου και τα μέλη του Κ.Σ:Μαρία Μαντζάνα, Περικλής Χονδρογιώργος, Τάκης Κοθρούλας, Αθανάσιος Γεροδημήτρης,  , οι πρ. Πρόεδροι της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Νίκος Μήτσης, Μπάμπης Κουβέλης, Χρήστος Κλαδευτήρας, ο Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.ΒΑ Νίκος Γερομήτσος και ο επίτιμος πρόεδρος της Ο.ΣΥ.ΒΑ Κώστας Σαλμάς, ο Αντιπρόεδρος της Ο.ΣΥ.Τ. Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν. Μιχάλης Ταναήςο π. πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ε.Μ. Γιάννης Μπούρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστακιωτών Γιώργος Μπόνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ρίγανης Νίκος Γεραντώνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑγραμπελιωτώνΓιώργος Τσέλιος, από το Σύλλογο Βόνιτσας ο Φώτης Μπρούμος, από το Σύλλογο Αετού ο Νικόλαος Καρύκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλικιωτών Μάγδα Βελτσίσταο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπεσιωτών Βάλτου Βασίλης Πατσαούρας, η πρόεδρος του Συλλόγου Φλωριαδιτών Κωνσταντίνα Γκαναβίαο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Παπαδαταίων Γιώργος Χαραλάμπους,  ο πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων στον  ΟΤΕ Νίκος Κασόλας, η π. Γεν. Γραμματέας της ΠΑΝΣΥ Αγγελική Σταθοπούλου, το π. μέλος του Κ.Σ. της ΠΑΝΣΥ Γιάννης Μουρτζιάπηςο π. πρόεδρος του Συλλόγου Μύτικα Μιχάλης Σκαρογιάννηςτο π. μέλος του Συλλόγου ΑστακιωτώνΝίκος Σταυρόπουλος, ,  ο εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ» Χρυσόστομος Πατούλας,        ο λαογράφος και παρουσιαστής στην ΕΡΤ Δημοτικών Τραγουδιών  Παναγιώτης Μυλωνάς,    ο εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» Ηλίας Ζαπαντιώτηςο ραδιοφωνικός παραγωγός του Μαγεία FM Λάμπης Μαυρέλης,  ο δημοσιογράφος Ηλίας Προβόπουλος, οι Συγγραφείς: Χρήστος Κορέλλας, Πέτρος Μπερερής, Διονύσης Μπερερής, Αντώνης Βασιλείου, Γιάννης Δημητρούκας, Ευδοκία Βλάχου,    από την Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τέχνης οι: Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Γαζέτας, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος Μάκης Στρατούληςαπό την ένωση Αστακηνών ο Χρήστος Μάντζαρης κι ο Τάκης Μπαμπούρης,

    ο πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος και άλλοι. 
  Τηλεγραφήματα έστειλαν η Βουλευτής του νομού Νίκη Φούντα κι ο πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Παναγιώτης Χολής.
  Το βιβλίο τιμάται 10 ευρώ και διατίθεται από τα μέλη του Δ.Σ. οι δε εισπράξεις από τη διάθεση του θα περιέλθουν εξ ολοκλήρου στον Σύλλογο για την συνέχιση των στόχων του. 

  Views: 417 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
  Total comments: 0
  Only registered users can add comments.
  [ Registration | Login ]
  Copyright MyCorp © 2024