ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Saturday, 2024-04-20, 3:43 AM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  July 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2012 » July » 17 » Νέες εκδόσεις από Χρυσοβιτσάνους λογοτέχνες
    2:03 PM
    Νέες εκδόσεις από Χρυσοβιτσάνους λογοτέχνες
    Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας πολυγραφότατου και καταξιωμένου λογοτέχνη Παναγιώτη Λαζαρόπουλου με τον τίτλο "Το Σταυροδρόμι του Ελληνισμού”. Το εικαστικό του εξωφύλλου είναι ελεύθερη σύνθεση της Σοφίας Λαζαροπούλου. Στο νέο βιβλίο μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι:
    Δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα η ιστορική πορεία του Ελληνισμού. Είχε και κακοτοπιές και παγίδες και συνθήκες αντίξοες. Όλα, όμως, τα ξεπέρασε με το αδάμαστο σθένος του και τη δύναμη του πνεύματος, κι έφτασε τον πολιτισμό του σε ύψη αξεπέραστα. Με αυτά τα εφόδια, νίκησε εχθρούς πολυάριθμους, έγινε κοσμοκράτορας και υπέταξε τους κατακτητές του. Όμως, σε μια μεγάλη ιστορική στιγμή, ο Έλληνας πολεμήθηκε και δοκιμάστηκε άγρια. Απειλήθηκε η εξάλειψη του ονόματός του και όλων των παραγώγων του πνεύματός του, που καταύγασε την Οικουμένη, ημέρωσε τους λαούς και έφερε το θαύμα της Αναγέννησης. Κι αυτό στο όνομα του Θεού της αγάπης (!), από πνεύματα, που αγνόησαν και έπραξαν αντίθετα απ’ τις εντολές Του.
           Αποτέλεσμα να περάσει ο Ελληνισμός, για μία ακόμα φορά, άτρωτος, μέσα από Συμπληγάδες Πέτρες και να επιβάλει, σ’ όλους αυτούς, που επιχείρησαν τον αφανισμό του, τον πολιτισμό του και την κυρίαρχη και εξουσιαστική παρουσία του.
           Διδάσκει η ιστορία, μα πρώτα πρέπει να τη σπουδάζουμε. Αληθινή, πραγματική κι όχι κάλπικη και μακριά από κάθε ιδιοτέλεια.
    Το βιβλίο παρουσιάστηκε από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2012 στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα.
    Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το νέο βιβλίο της πολυβραβευμένης συγχωριανής μας εκπαιδευτικού Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου με τίτλο οι "Σελίδες ενός έφηβου χειμώνα”.
    Το βιβλίο αναφέται στην ανέμελη ζωή της δεκαεξάχρονης Τζένης, που έχει ανατραπεί μετά τον αιφνίδιο χαμό του πατέρα της. Για να προστατευτεί από το νέο, εχθρικό (κατά τη γνώμη της) περιβάλλον στο οποίο ζει, αλλά κι από το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειας της, επιλέγει να γράψει τις σκέψεις και τα συναισθήματά της σε μορφή στίχων και παύει να επικοινωνεί ουσιαστικά με τους γύρω της. Που θα οδηγήσει όμως αυτή η τακτική, εκτός από το αδιέξοδο;
    Όταν πια η Τζένη αποφασίσει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της, θα βρει ανέλπιστο σύμμαχο στην προσπάθειά της τον μύθο της έφηβης Αντιγόνης και τη δύναμη της ποίησης. Απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται....
    Ένα δυνατό μυθιστόρημα για μια δύσκολη εφηβεία. Το βιβλίο αυτό είναι ένας φόρος τιμής στη δύναμη των μύθων και της λογοτεχνίας αλλά και στο σθένος της εφηβικής ψυχής, που μέσα από τις ανατροπές του παρόντος χαράζει επώδυνα όσο και αλάθητα τον δρόμο για το μέλλον.
    Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί  επίσης το μυθιστόρημά της για μεγάλους "Με την πορφύρα και τον χρωστήρα” ενώ σύντομα από τις ίδιες εκδόσεις πρόκειται να κυκλοφορήσει σε επανέκδοση το βιβλίο της για εφήβους "Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών” (βραβείο κύκλου παιδικού βιβλίου 2010).

    Views: 425 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024