ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Saturday, 2024-04-20, 4:59 PM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  September 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2011 » September » 25 » Η πρώτη Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Χρυσοβίτσας
    3:59 PM
    Η πρώτη Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Χρυσοβίτσας
    Πραγματοποιήθηκε στις 14/8/2011 και ώρα 8 μ.μ. στην πλατεία του χωριού η πρώτη Γενική Συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με το άρθρο 85 του νόμου "Καλλικράτης”, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Σπύρου Δημ. Ζορμπά. Τις εργασίες της Γ.Σ. ορίστηκε να διευθύνει ο Αλεξ. Σάββας με γραμματέα τον σύμβουλο της Κοινότητας Θύμιο Κατσιγιάννη.
    Στην αρχή ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων κ. Κώστας Γεωργούλας διάβασε το υπόμνημα που υποβλήθηκε πρόσφατα στο Δήμο Ξηρομέρου και περιλάμβανε τα προβλήματα της τοπικής Κοινότητας, το οποίο ήταν καρπός της κοινής προσπάθειας της Κοινότητας και του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων και δημοσιεύτηκε στο απ’ αριθ. 168 φύλλο της εφημερίδας μας "Χρυσοβιτσάνικα Νέα” με τον τίτλο "έργα που πρέπει να γίνουν στο χωριό μας”.
    Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σπύρος Ζορμπάς ενημέρωσε τους συγχωριανούς για την ιεράρχηση των παραπάνω προβλημάτων που έκανε μετά από αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου και για την πορεία των τοπικών προβλημάτων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για την επαναλειτουργία του αρδευτικού δικτύου, που αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα του χωριού στην παρούσα περίοδο.
    Στη συνέχεια ο Αλεξ. Σάββας στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι πρέπει να λειτουργήσει άμεσα δημοτική συγκοινωνία που θα εξασφαλίζει την τακτική και απρόσκοπτη επικοινωνία των κατοίκων με την έδρα του δήμου. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης νέων καλλιεργειών. Σαν τέτοιες πρότεινε την καλλιέργεια ροδιού που γίνεται από τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ροδιού Ν. Αιτωλοακαρνανίας και του φυτού "Στέβια”, που μπορεί στο μέλλον ν’ αντικαταστήσει την καλλιέργεια του καπνού αφού οι εδαφολογικές συνθήκες της περιοχής είναι ιδανικές (Περισσότερα για τις νέες καλλιέργειες στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας). Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναλειτουργίας του αρδευτικού έργου στη νέα περίοδο του έτους 2012. Γι’ αυτό πρότεινε να δραστηριοποιηθεί το Δ.Σ. και να ξεκινήσει μια προσπάθεια τοποθέτησης υδρομέτριων και να περιοριστούν τα λειτουργικά έξοδα.
    Ο Αθανάσιος Χρ. Πάνου αναφέρθηκε στο πρόβλημα της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων στους 2 κεντρικούς δρόμους μέσα στο χωριό.
    Ο Παναγιώτης Λαζαρόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης των αρχαίων Κορόντων με νέες ανασκαφές, τον καθαρισμό του χώρου και την δημιουργία πρόσβασης και στην ανάγκη ανάπτυξης νέων καλλιεργειών. Ο Γεράσιμος Χασιώτης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της καθαριότητας και στο πρόβλημα καταλληλότητας του πόσιμου νερού και τις συνεχείς διακοπές του. Επίσης πρότεινε να εκδοθεί τουριστικός οδηγός για τα αρχαία Κόροντα και να θεσπισθεί εθελοντική εργασία για τον καθαρισμό των μνημείων.
     Ο Κώστας Παντ. Σάββας ανέφερε ότι ο καθαρισμός του σκουπιδότοπου και η τοποθέτηση κάδων είναι υποχρέωση του δήμου.
     Ο εφημέριος του χωριού π. Φώτιος Χαντζής αναφέρθηκε στις προσπάθειες του εκκλησιαστικού συμβουλίου να διατηρείται καθαρός ο χώρος στην Πλατεία γύρω από την Εκκλησία.
     Τέλος ο Αλεξ. Χριστ. Ταπραντζής πρότεινε να γίνεται καθαρισμός των οικοπέδων από ξερά χόρτα και απορρίματα. Συγκεκριμένα πρότεινε ο Δήμος Ξηρομέρου στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων, που λαμβάνει για την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιών, να καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να καθαρίζουν άμεσα αυτά από τα ξερά χόρτα και τ’ απορρίματα και ν’ απομακρύνουν τυχόν εύφλεκτα υλικά. Στην παραπάνω Γ.Σ. υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή συγχωριανών και μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν πολλά προβλήματα του χωριού και διατυπώθηκαν αντίστοιχες προτάσεις, τα οποία (προβλήματα) θα υποβληθούν με υπόμνημα προς επίλυση στο Δήμο Ξηρομέρου.
    Views: 558 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024