ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Friday, 2024-03-29, 5:13 AM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  January 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2014 » January » 20 » Εξαιρετικά επιτυχημένη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)
    7:30 AM
    Εξαιρετικά επιτυχημένη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)
     
    Δελτίο Τύπου Ο.Π.ΣΥ.Ξ.
    Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του  Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. – 
    Πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, ώρα 17:30, η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είχαν φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της εκδήλωσης, αποδείχθηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παρισταμένους Ξηρομερίτες και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον και να καμαρώσουν τα χορευτικά των συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και Συνδέμου Χρυσοβιτσάνων «Τα Κόροντα»
    Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από την Ταμία της Ομοσπονδίας Μαρία Μαντζάνα.
    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρη Στεργίου,   αφού  τους ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, αλληλεγγύη, να είναι μια χρονιά καλύτερη, για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.
    Αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα της περιοχής μας τα οποία πρέπει να βρουν τη λύση τους για καλυτέρευση της υποβαθμισμένης περιοχής μας.
    Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φώτη Μπάκα από την Παπαδάτου, πρώτου Προέδρου της Ομοσπονδίας και στη μνήμη του Αγγελου Μηλιώνη από το Δρυμό, οι οποίοι έφυγαν πρόσφατα από κοντά μας, για την πολύτιμη προσφορά τους στην Ομοσπονδία και στο πολιτιστικό κίνημα του τόπου μας.
    Κατόπιν ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κώστας Γεωργούλας παρουσίασε τα χορευτικά των Συλλόγων Χρυσοβιτσάνων και Φυτειωτών και τα τραγούδια που χόρεψαν.
         Στην εκδήλωση χαιρέτησαν η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Διονυσία Μαράτου, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αποστόλη Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου και ο Πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Πάνος Χολής. 
    Αμέσως μετά  τα χορευτικά των συλλόγων απανταχού Φυτειωτών«Το Λιγοβίτσι» και του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων «Τα κόροντα», με τις όμορφες φορεσιές τους, χάρισαν το άρωμα της Ξηρομερίτικης περηφάνιας και λεβεντιάς, σε όλους τους παρευρισκόμενους και καταχειροκροτήθηκαν.
         Στη συνέχεια ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα ΠειραιάΠόπης Βασίλειος, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Κ.Σ.  την έκοψαν και την μοίρασαν σε όλους τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους.
            Κλείνοντας ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου  αφού ευχαρίστησε και πάλι τους προσκεκλημένους, ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και σε όλους τους Ξηρομερίτες και φίλους μια καλή χρονιά. 
     Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν πλήθος Ξηρομεριτών, και φίλων οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την γιορτινή εκδήλωση.
    Μετά τα διαδικαστικά της εκδήλωσης οι συμπατριώτες και οι φίλοι αντάλλαξαν ευχές και συζήτησαν για τα προβλήματα της περιοχής μας, των Συλλόγων και την προοπτική επίλυσής τους.
    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, Βασίλειος Πόππηςη Εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Διονυσία Μαράτου, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αποστόλη Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλο, ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντιδήμαρχος ΑθηναίωνΝώντας Λαμπρακάκης, ο Πρόεδρος της  ΠΑΝ.ΣΥ.  Πάνος Χολής, και η Γραμματέας Ευαγγελία Μπαμπάτσικου και το μέλος Πάνος Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριχωνίδας, Δημήτρης Χριστόπουλος και ο π. πρόεδρος, Νώντας Σκάνδαλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βάλτου Χρήστος Σαλαούνης και ο Γραμματέας Δημήτρης Μασκλαβάνος, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπάκτου ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Τσαναής και ο Κώστας Λόης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσολογγίου Αγγελική Μπερερή, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος  Σάββας, ο π. Γραμματέας Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε. καθηγητήςΠαναγιώτης Κοντός, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Κλαδευτήρας, ο π. Δήμαρχος Αλυζίας και υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ, Νίκος Κασόλας, ο π. Πρόεδρος της ΟΣΥΕΜ Στρατηγός Γιάννης Μπούρος, ο π. Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ.,Φίλιππος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λιθοβουνίου συγγραφέας, Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλιωτών, Άρης Σουφλής, ο Γραμματέας του Σύριζα Αγρινίου και υποψήφιος Βουλευτής στην Αιτωλ/νία Γιώργος Ζαρέντης, ο δικηγόρος μέλος της επιτροπής ενέργειας και περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτευτής Σωτήρης Κοντονάσιος, από  την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου & Τέχνης ο Πρόεδρος Μπάμπης ΤσελεπήςΧρήστος Γαζέτας,Γιώργος Μπαρμπαρούσης, και Πάνος Αγραφιώτης, από την ΑΙ.ΠΟ.Ε. ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής, από το Σύλλογο Μπαμπίνης ο π. Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος, από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας ο Γραμματέας Γιάννης Χρόνης,  από την Ένωση Αστακινών ο Γρηγόρης Νικήτας, ο Χρήστος Μάντζαρης, και ο σκηνοθέτης Τάκης Μπαμπούρης, ο εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» Χρυσόστομος Πατούλας, ο πρόεδρος της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ Φίλιππος Ντόβας, ο πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Δήμου Ξηρομέρου Γρηγόρης Μπόνης,  ο ραδιοφωνικός παραγωγός του «ΜΑΓΕΙΑ FM» Λάμπης Μαυρέλης, Πρόεδροι, Μέλη καιΕκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας κ.ά .
    Επιστολές μας έστειλαν ευχόμενοι Καλή Χρονιά και επιτυχία στην εκδήλωση, η βουλευτής του Νομού Νίκη Φούντα και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου Ανδρέας Μαγγίνας
    Το Κεντρικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Πρόεδρο κ. Νίκο Κασόλα και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ για την παραχώρηση της αίθουσας. Ευχαριστεί επίσης το κατάστημα «Χωριάτικο» Περιστερίου του κ. Κώστα Κύρου με καταγωγή από την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, που μας προσέφερε δωρεάν την πίτα. Ευχαριστεί ακόμη μια φορά τους παρευρισκόμενους στην όμορφη αυτή εκδήλωση, εύχεται και πάλι χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, αλληλεγγύη και δύναμη.

    Views: 457 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024