ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Friday, 2024-03-29, 1:01 PM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  November 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2014 » November » 9 » Αλέξανδος Σάββας : Πρέπει να επαναλειτουργήσει το ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας
    1:12 PM
    Αλέξανδος Σάββας : Πρέπει να επαναλειτουργήσει το ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας
     
     
     
    Παραμένει εκτός λειτουργίας από τις 2/11/2011 το ΤΟΕΒ 
    Χρυσοβίτσας με τα γνωστά προβλήματα (χρέη προς την ΔΕΗ και τον υπάλληλο). Παρ' όλα αυτά ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γεράσιμος Θεμ. Σάββας κάνει μεγάλες προσπάθειες και δηλώνει ότι έιναι αισιόδοξος ότι αυτή την χρονιά να τα καταφέρει να επαναλειτουργήσει το ΤΟΕΒ.
    Οι συνθήκες αλλάζουν σιγά-σιγά. Αυτή τη φορά η νέα Δημοτική αρχή, που ως γνωστόν εποπτεύει το έργο, δηλώνει παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Τελείωσε  η δικαστική διαμάχη για τη δημοπρασία τοποθέτησης υδροληπτών και μπορεί να δρομολογηθεί νέα. Να σημειωθεί ότι ίδια ακριβώς προβλήματα με το δικό μας αντιμετωπίζουν και τα άλλα ΤΟΕΒ της χώρας και γι' αυτό άλλωστε δεν έχουμε αγροτική παραγωγή, αλλά εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από το εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτεία είναι αναγκασμένη να πάρει μέτρα και να βοηθήσει να επαναλειτουργήσουν τα ΤΟΕΒ.
    Εκτός όμως από τις συνθήκες που αλλάζουν και τις βοήθειες των άλλων πρέπει να θέλουμε να σωθούμε κι εμείς οι ίδιοι και να κάνουνε τις αναγκαίες ενέργειες . Εκτός από την καλή διοίκηση και διαχείριση εκτός από το έργο τοποθέτησης υδροληπτών και φωτοβολταϊκών που απαιτούνται είναι αναγκαία κι η συμμετοχή του κόσμου. Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις πρέπει να ξεπερασθούν με τον διάλογο και τη συζήτηση και να μην διαιωνίζονται. Αν δεν υπάρξει πρωτοβουλία από την διοίκηση και ανταπόκριση από τον κόσμο δεν θα συγκεντρωθούν τα λίγα χρήματα για την προκαταβολή της ΔΕΗ για ν' ανέβουν οι διακόπτες.
    Η πορεία του Οργανισμού μας αφορά όλους. Με την καλή λειτουργία του εξασφαλίζεται η περιουσία, το εισόδημα και η παραγωγή μας. Η επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ είναι η μόνη διέξοδος γιατί το νερό είναι το οξυγόνο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ΤΟΕΒ οφείλουμε το ότι απολαύσαμε μεγάλες παραγωγές και εισοδήματα αναβαθμίστηκε η περιουσία μας, έγινε το χωριό μας κέντρο της περιοχής και το σπουδαιότερο κράτησε τη νεολαία του σε αντίθεση με τα άλλα γειτονικά χωριά. Ένα τόσο χρήσιμο έργο που κατακτήσαμε με αγώνες δεν το πετάμε.
    Επιβάλλεται, λοιπόν, τις ημέρες των Χριστουγέννων με πρωτοβουλία του ΤΟΕΒ να γίνει μια ημερίδα στην οποία να συμμετέχει κι ο δήμος και οι άλλοι φορείς του χωριού και οι κάτοχοι και να συζητηθεί το θέμα για να βρεθεί λύση.
    Αλεξ. Σάββας
    Views: 406 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024