ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Thursday, 2024-04-18, 4:26 PM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » Entries archive
                            
    Υπέρ της πράσινης ενέργειας είναι ο δήμος Αστακού, ο οποίος μάλιστα θα συμμετέχει σε επιχείρηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο πριν από λίγες ημέρες, εγκρίνοντας το αίτημα ιδιώτη.
    Ο συγκεκριμένος επενδυτής πρόκειται να δημιουργήσει μονάδες φωτοβολταϊκού τόξου σε μια δημοτική έκταση 200 στρεμμάτων όπου θα εγκατασταθούν αρχικά 3 φωτοβολταϊκά πάρκα δυναμικότητας 500 KW, ενώ στη συνέχεια θα εγκατασταθεί ένα ακόμα δυναμικότητας 5 MW.
    ... Read more »
    Views: 498 | Added by: takoronta | Date: 2010-06-04

    Παρακολουθώντας με θλίψη και αγανάκτηση το συνεχιζόμενο "ξετσίπωμα” του μελλούμενου Καλλικράτη, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο δύσμοιρο Ξηρόμερο, παραθέτoυμε προβληματισμούς μας έχοντας την εκτίμηση ότι ίσως εκφράζουν και άλλους συντοπίτες μας. Ένας τόπος αδικημένος, παραγκωνισμένος διαχρονικά από τα εκάστοτε γκουβέρνα γίνεται για μια ακόμη φορά, βορά σε μικροσυμφέροντα και αλισβερίσια αστείων τοπικών παραγόντων, που ατυχώς σε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, έτυχε να έχουν το πάνω χέρι και να κρατούν τα ινία, διαφεντεύοντας ως απόλυτοι βαρόνοι τις τύχες περήφανων ανθρώπων αλλά και την ιστορία ενός τόπου, ελέω ιδιοτελών συμφερόντων, ίσως και ανορθόδοξων πολιτικών πρακτικών. Έτσι αφού έσπασαν τα αυγά για να κάνουν την «ομελέτα του Καλλικράτη», σκέφθηκαν πως έπρεπε να χωρίσουν στα δύο το Ξηρόμερο γιατί ήταν ΜΕΓΑΛΟ… και να δημιουργήσουν τον Δήμο Αστακού με την συνένωση των Δήμων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών με έδρα τον Αστακό και ως επίσης να δημιουργήσουν κ ... Read more »
    Views: 496 | Added by: takoronta | Date: 2010-06-02

                  
    Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία το 2ο Αντάμωμα καβαλάρηδων και φίλων αλόγου, στη γραφική περιοχή Νήσσα με τα πολλά πλατάνια, στην Κατούνα Ξηρομέρου.
    Το 2ο αντάμωμα τα είχε όλα. Χιλιάδες κόσμος, οργάνωση, φροντίδα, φιλοξενία, επίδειξη αλόγων, τρεχούμενα νερά, δωρεάν ψητή προβατίνα, γλέντ ... Read more »
    Views: 1013 | Added by: takoronta | Date: 2010-06-01

                           
    Εξαιρετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα των εργασιών της 3ης Γενικής Συνέλευσης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», που πραγματοποιήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιαδών, το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, με την παρουσία της Γεν. Γραμ. Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Ευρωβο ... Read more »
    Views: 540 | Added by: takoronta | Date: 2010-05-31

    Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητά να εγκατασταθεί μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.) στο Αντίρριο και εν συνεχεία να ανοίξει υποκατάστημα Τράπεζας ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι χιλιάδες διερχόμενοι. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: Στο Αντίρριο του νομού Αιτωλοακαρνανίας που αποτελεί πύλη εισόδου στην Δυτική Ελλάδα και κόμβο διεθνών μεταφορών λόγω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και του πορθμού, διέρχονται καθημερινά χιλιάδες ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα και κατοικούν 5.000 κάτοικοι. Παρόλη όμως την αυξημένη διέλευση οχημάτων και προσώπων, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή του Αντιρρίου η έλλειψη ενός υποκαταστήματος Τράπεζας ή τουλάχιστον η εγκατάσταση ενός μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.). Κατά συνέπεια οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι από την περιοχή αδυνατούν να εξυπηρετηθού ... Read more »
    Views: 484 | Added by: takoronta | Date: 2010-05-30

    Αθήνα 20 Μαΐου 2010
    Προς :
    Α) Καταστατικούς Αντιπροσώπους (Μέλη Κεντρικών & Εποπτικών Συμβουλίων Ομοσπονδιών – Μελών)
    Β) Αιρετούς Αντιπροσώπους Ομοσπονδιών

    ΘΕΜΑ : ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

    Το Κεντρικό Συμβούλιο της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας σας καλεί στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση (σύμφωνα με άρθρα του Καταστατικού) που θα γίνει την Δευτέρα 07 Ιουνίου 2010 και ώρα : 17:30 στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ. Πατησίων 5, 4ος όροφος ( Μέγαρο Τρικούπη ) στην Αθήνα.
    Η Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εάν παρίσταται το 1/3 των αντιπροσώπων των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΑΝ.ΣΥ. (39).
    Στη Γενική Συνέλευση συμμετέχουν ως αντιπρόσωποι τα μέλη των Κεντρικών και Εποπτικών Συμβουλίων και οι αιρετοί Αντιπρόσωποι των Ομοσπονδιών – μελών.
    Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την 14 Ιουνίου 2010 και ώρα 17:30 χωρίς άλλη πρόσκληση στο ίδιο μέρος και ... Read more »
    Views: 543 | Added by: takoronta | Date: 2010-05-30

    Επειδή οι δομές της Δημοκρατίας μας δοκιμάζονται από τις αδίστακτες επιθέσεις οικονομικών κέντρων προκαλώντας ραγδαία επιταχυνόμενες κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές ανισορροπίες. Επειδή ο υδροκεφαλισμός της Κεντρικής Εξουσίας και η γραφειοκρατία διευρύνουν το πληθυσμιακό, αναπτυξιακό και κοινωνικό χάσμα μεταξύ του Κέντρου και της Περιφέρειας. Επειδή η Πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί στις ιστορικές προκλήσεις με μια διοικητική μεταρρύθμιση που επαναπροσδιορίζει το μοντέλο διοίκησης, μετασχηματίζοντας το συγκεντρωτικό Κράτος των φορέων και των οργανισμών σε ένα Kράτος θεσμών που υπηρετεί την αποκέντρωση μέσω της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επειδή η ισχυρή αυτοδιοίκηση πρέπει να αναδειχθεί σε μια αποκεντρωμένη Αρχή με εξειδίκευση, αρμοδιότητες και πόρους αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, προσφέροντας ένα αναπτυξιακό πλαίσιο με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα για την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και την εξυπηρέτηση των πραγματικών ... Read more »
    Views: 523 | Added by: takoronta | Date: 2010-05-27

                                  
               ... Read more »
    Views: 522 | Added by: takoronta | Date: 2010-05-20

               
    Στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, «Αμφιθέατρο» Αντώνης Τρίτσης), παρουσιάστηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων επαρχίας Μεσολογγίου και τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών», το βιβλίο του Παναγιώτη Κατσούλη, «Μεσολόγγι 1830 – 1940 Η μεταμόρφωση μιας κοινωνίας», χθες Δευτέρα 17 Μαΐου, το ... Read more »
    Views: 742 | Added by: takoronta | Date: 2010-05-19

                           
    Επιτυχία σημείωσε, η Βραδιά Νεολαίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποδήμων Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι», την Παρασκευή 7 Μαΐου, στο café-bar BOO, Σαρρή 21 στο Ψυρρή.
    Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι νέοι και νέες, αντάμωσαν και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
    Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πολλοί από τους νέους που κατάγονται από τις Φυτείες και τα τελευταία χρόνια δια ... Read more »
    Views: 515 | Added by: takoronta | Date: 2010-05-09

    « 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 43 44 »
    Copyright MyCorp © 2024