ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Tuesday, 2024-04-16, 5:26 PM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  May 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2010 » May » 5 » Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.
    10:05 PM
    Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.
            
    Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, παρουσίασε το νέο ασφαλιστικό και εργασιακό τοπίο σε ενημερωτική εκδήλωση
    Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 18.00 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, με θέμα: ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος που σε μια κατάμεστη αίθουσα από πολίτες των παραγωγικών τάξεων, εκπροσώπους Φορέων και εργαζομένους παρουσίασε τις αλλαγές που επίκεινται με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ισχύσει από τις αρχές Ιουνίου, αλλαγές που ήδη προκαλούν ανησυχία σε εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε στα βασικά σημεία των αλλαγών αυτών, με τη θεσμοθέτηση ορίου 40ετίας για συνταξιοδότηση, την σύνδεση του ορίου συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής (κάτι που όπως είπε πρώτη φορά αποφασίζεται παγκόσμια), μιλώντας για τη χειρότερη ρύθμιση που μπήκε ποτέ στο ασφαλιστικό. Παράλληλα για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο στα 65 χρόνια, έως το τέλος του 2013 με έναρξη το 2011 την οποία χαρακτήρισε πολύ επαχθή για όσους θίγονται.
    Τέλος παράλληλα με την εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βιβλίο του καθηγητή «Ασφαλιστικό ώρα μηδέν. Το μέλλον των συντάξεων», ενώ ακολούθησε συζήτηση και δόθηκε πλήθος απαντήσεων σε πολίτες όλων των επαγγελμάτων και ηλικιών για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα .
    Να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας ημέρας στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, δόθηκε συνέντευξη τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ από τον καθηγητή κ. Μητρόπουλο, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά τις απόψεις του για τις εξελίξεις και απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων.
    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι κ.κ.: Σταμάτης Δημήτρης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Θόδωρος Λαδάς, η Εκπρόσωπος Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος κα Ευσταθία Γιαννειά, ο Αστυνομικός Δ/ντης Αιτωλίας Αθανάσιος Σπυρόπουλος , ο Αστυνομικός Δ/ντης Ακαρνανίας Γεώργιος Κολονέλος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Ευρυτανίας Νικόλαος Παυλέτσης, ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Ανδρέας Ζώης, ο Πρόεδρος Νοσοκομείου Αγρινίου Γιάννης Μπίνας, ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτωλ/νιας Κώστας Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, Πρόεδροι Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας και Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος, ο Παναγιώτης Λάζος Γενικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ, ο Γραμματέας ΔΣ ΠΟΑΣΥ Βασίλειος Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος Ένωσης Λιμενικών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, ο Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Π.Δ.Ε. Φώτης Τζιμάνης, ο Εκπρόσωπος Συνδικαλιστικού Φορέας Πυροσβεστικής ο Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ευστράτιος Ζιώγος, Πολιτευτές του Νομού, Αντιπροσωπείες Α΄ Βάθμιων Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Αχαΐας, Λευκάδας, Άρτας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Ευρυτανίας, Φωκίδας και Θεσπρωτίας.
    ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
    Views: 641 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024