ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Thursday, 2024-05-02, 11:18 AM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  April 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2010 » April » 16 » ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
    9:03 PM
    ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
                                     
    Με πολύ καλό καιρό, μέσα σε μια ανθισμένη φύση, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και με την τήρηση όλων των εθίμων γιορτάστηκε το Πάσχα στο χωριό μας. Και του χρόνου!
    Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται ο δρόμος από Χρυσοβίτσα προς Βαλόστρατο. Είναι επείγουσα ανάγκη να επισκευασθεί και σε τρία σημεία να καλυφθούν οι επικίνδυνες λακούβες που κάνουν δύσκολη τη ζωή των συγχωριανών μας που θέλουν να καλλιεργήσουν τα κτήματά τους.
    Εγκρίθηκε από το Δήμο Αστακού το ποσό των 1.000Ä για επισκευαστικές εργασίες στο γήπεδο του χωριού και το ποσό των 6.900Ä για επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο που θα στεγαστεί το Λαογραφικό Μουσείο.
    Αρκετά καλή ήταν η πορεία της Αθλητικής Ένωσης Χρυσοβίτσας στο δεύτερο γύρο του τοπικού πρωταθλήματος. Μπορεί να τερμάτισε χαμηλά με 16 βαθμούς όμως έδειξε ότι μπορεί, όταν θέλει, να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.
    Εικόνα εγκατάλειψης με πολλές ζημιές εμφανίζουν τα πηγάδια του χωριού μας. Μπορεί σήμερα να μην τα χρειαζόμαστε αλλí όμως είναι συνυφασμένα με την ιστορία του χωριού μας. Ο Σύλλογος Χρυσοβιτσάνων σχεδιάζει να επισκευάσει τα σημαντικά αυτά μνημεία του χωριού μας και σύντομα αναμένονται νέα.
    Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοβίτσας σε τυροκομείο κοντά στην Αμφιλοχία. Στη προσπάθειά του να προωθήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (συντήρηση δικτύου, κάρτα λειτουργίας, ρύθμιση χρέους προς ΔΕΗ) το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας επισκέφθηκε στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γεωργίας, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Θάνο Μωραΐτη και βουλευτές του Νομού μας.
    Το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου ο Σύλλογος Χρυσοβιτσάνων προγραμματίζει τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού. Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις. Εκεί θα είμαστε όλοι για να τιμήσουμε τη ρίζα μας, τη γενέτειρά μας, το χωριό μας, τη Χρυσοβίτσα μας.
    Ο Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος Η Αμαδρυάδαî κατήγγειλε τη κοπή 50 περίπου υπεραιωνόβιων βελανιδιών τον περασμένο Φεβρουάριο από τους γνωστούς-αγνώστους λαθροϋλοτόμους στη κτηματική περιφέρεια του Τ.Δ. Πρόδρομος του Δήμου Αστακού. Όμως το ίδιο έγκλημα συντελείται και στο χωριό μας. Η Ψηλόρραχη ερήμωσε, το ίδιο και άλλες περιοχές. Είναι καιρός νí αφυπνισθούμε όλοι ώστε να μπει ένα φρένο στους εγκληματίες  του βελαδινοδάσους.                       
    Αλέξανδρος Σάββας
    Views: 517 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024