ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Friday, 2024-04-19, 12:33 PM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  February 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2016 » February » 2 » Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Σάββα
    7:25 AM
    Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Σάββα

     

    Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου για την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Σάββα «Μελετήματα του Ξηρομέρου, Ιστορικά και Λαογραφικά στοιχεία της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου» (β' έκδοση), στο οποίο καταγράφονται γενικά στοιχεία της επαρχίας Βόνιτσας και Ξηρομέρου και ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία της Κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου.

    Η παρουσίαση έγινε στη «Στοά του βιβλίου» την Τετάρτη 20/1/2016 και ώρα 7 μ.μ. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ταξιάρχης Σάββας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους κι αναφέρθηκε στην απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου να επανεκδώσει το παραπάνω βιβλίο το οποίο προβάλλει και αναδεικνύει το χωριό μας.

    Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Καλλιρρόη Γεωργούλα διάβασε δύο ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Συλλόγου, ενώ ο Κώστας Γεωργούλας, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου, μετέφερε στην εκδήλωση τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ξηρομέρου κου Ερωτόκριτου Γαλούνη και την απόφασή του να βοηθήσει στη διάθεση του βιβλίου.

    Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα Μαργαρίτα Στενιώτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών κος Γρηγόρης Κωσταράς κι ο πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας κος Παναγιώτης Χολής, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον συγγραφέα και για τη σημαντική αξία του βιβλίου του.

    Παρουσιαστές του βιβλίου ήταν ο Ιωάννης Δημητρούκας, ιστορικός και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μονάχου και ο Χαράλαμπος Χαραλαμπόπου­λος, συγγραφέας και επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών, οι οποίοι επισήμαναν αναλυτικά τα πολύτιμα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που περιέχονται στο βιβλίο.

    Επίσης στο συγγραφέα και το βιβλίο αναφέρθηκε με θερμά λόγια ο συντονιστής της εκδήλωσης κος Παναγιώτης Κοντός, πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.

    Στο τέλος έγινε αποφώνηση από τον συγγραφέα Αλέξανδρο Σάββα ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ανέφερε ότι ο τόμος αυτός αποτελεί συμπληρωμένη κι ανανεωμένη έκδοση του πρώτου βιβλίου, που εξαντλήθηκε, ότι περιέχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία κι ότι τα δικαιώματα από την έκδοση τα έχει εκχωρήσει στο Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων κι οι εισπράξεις θα διατεθούν για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής:

    Ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Αγαθάγγελος, ο Δημήτρης Κωνσταντό­πουλος, βουλευτής Αιτωλ/νίας, ο Χρήστος Βερελής, τέως υπουργός, ο Σωτήρης Κοντονάσιος, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας με τους ΑΝΕΛ, ο Βασίλης Μουρκούσης, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός – Περιβάλλον» του Δήμου Ξηρομέρου, ο Κώστας Γεωργούλας, δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, ο Χρήστος Κλαδευτήρας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου, η Μαργαρίτα Στενιώτη, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Κώστας Παναρίτης, μέλος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, ο Παναγιώτης Κοντός, πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ, ο Γρηγόρης Κωσταράς, πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλ/νάνων Λογοτεχνών, ο Παναγιώτης Χολής, πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝΣΥ), ο Παναγιώτης Τρυφιάτης, πρώην πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ, ο Φίλιππος Φαρμάκης, πρώην πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ, ο Χρήστος Σαλαούνης, πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ, ο Τάκης Στεργίου, πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ, ο Γιάννης Μπούρος, πρόεδρος της ΟΣΥΕΜ, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της ΟΣΥΤ, ο Κώστας Σαλμάς, επίτιμος πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ, ο Μπάμπης Κουβέλης, πρώην πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ, ο Παναγιώτης Σόμπολος δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο Χρυσόστομος Πατούλας, εκδότης της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ», 40 περίπου δικαστές (πρόεδροι εφετών και εφέτες από το Εφετείο Αθηνών), πολλοί συγγραφείς, πρόεδροι συλλόγων κ.ά.

    Το βιβλίο αυτό είναι επίσης ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους τους συμπατριώτες γιατί περιέχει πολλά νέα στοιχεία και πλούσια βιβλιογραφία.

    Εκτιμούμε ότι δεν πρέπει να λείπει από κανένα Χρυσοβιτσάνικο σπίτι.

    Διατίθεται στην τιμή των 15 € από τα μέλη του Συλλόγου, από το φωτογραφείο του Λεωνίδα Ζορμπά (Κειριαδών 158 Κάτω Πετράλωνα, από το καφενείο του Θεμιστοκλή Σάββα (Ηούς 115 Κάτω Πετράλωνα), από το καφενείο του Φώτη Μπαμπάνη (Εμ. Μπενάκη 18 Αθήνα), στο Αγρίνιο από το γραφείο του τοπογράφου-μηχανικού Δημ. Κίσσα (Σουλίου 49) και στο χωριό από το ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ Καλλιρρόης Αυδή.

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον Αλέξ. Σάββα, τηλ. 210 3470021 και 697 4022233.

     

    Views: 589 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024