ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ¨ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ¨
Friday, 2024-04-19, 1:08 PM
Our poll
RATE MY SITE
Total of answers: 171

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Search

Calendar
«  September 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Entries archive

Site friends
  • Create your own site

  • Main » 2012 » September » 12 » Η Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Χρυσοβίτσας
    8:21 PM
    Η Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Χρυσοβίτσας
       
    Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Σπύρου Δημ. Ζορμπά πραγματοποιήθηκε στις 31/8/2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στην πλατεία του χωριού η δεύτερη Γενική Συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας, του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με το άρθρο 85 του νόμου «Καλλικράτης».
    Τις εργασίες της Γ.Σ. κλήθηκε να διευθύνει ο Αλέξανδρος Σάββας.
    Στην Γ.Σ. παρέστη ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου κ. Κώστας Μπαμπούρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κι αναφέρθηκε σε γενικότερα θέματα του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και σε τοπικά προβλήματα του χωριού, όπως τα θέματα καθαριότητας και νερού.
    Στην αρχή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων κ. Κώστας Γεωργούλας διάβασε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 3/16-3-2012 υπόμνημα του Συνδέσμου, που υποβλήθηκε στο Δήμο Ξηρομέρου και περιλάμβανε τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας, το οποίο ήταν καρπός της κοινής προσπάθειας της Κοινότητας και του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων και δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 176 φύλλο της εφημερίδας μας με τον τίτλο «Προτάσεις Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων για την ανάπτυξη της Κοινότητας Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου».
    Αμέσως μετά ο σύμβουλος της Κοινότητας κ. Θύμιος Κατσιγιάννης,επειδή κωλύονταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας, διάβασε τον απολογισμό δράσης της Κοινότητας και ανέφερε τις ενέργειες της Κοινότητας στον χρονο που πέρασε. Ειδικότερα ανέφερε ότι στο διάστημα αυτό το Κ.Σ. προέβη στις εξής ενέργειες: 1) Ζήτησε την ορκωμοσία του νέου Κοινοτικού Συμβούλου που καθυστερούσε επί έναν χρόνο, 2) ζήτησε την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης του ΣΥΚΞ, οι οποίες αποκαταστάθηκαν μετά από 4 μήνες, 3) στήριξε την Αθλητική Ένωση Χρυσοβίτσας στην προσπάθειά της για την άνοδο στην Β΄Κατηγορία της ΕΠΣΝΑ 4) ζήτησε να τοποθετηθεί αναμεταδότης στις Φυτείες για να εξασφαλιστεί ψηφιακό σήμα στις τηλεοράσεις του χωριού μας. Επί έναν χρόνο οι τηλεοράσεις είχαν πρόβλημα στο αναλογικό σήμα κι ακόμα και σήμερα σε 4 κανάλια δεν υπάρχει αναλογικό σήμα, 5) ζήτησε να καθαριστούν οι δύο σκουπιδότοποι στην Τσαπουρνιά και στα Κοντοπάλιουρα και να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι καθαριότητας και 6) ζήτησε να κατασκευαστεί τοιχείο αντιστήριξης στο σημείο του δρόμου μέσα στο χωριό, όπου στις 23/6/2012 έγινε τροχαίο ατύχημα καθώς και περιφερειακός δρόμος από την Γύρα μέχρι το Νεκροταφείο.
    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων κ. Κώστας Γεωργούλας ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων στον προηγούμενο χρόνο για τα προβλήματα του χωριού προέβη στις εξής ενέργειες: 1) βοήθησε με κάθε τρόπο στην διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου και παρέστη εκπρόσωπος του σ’ αυτές, 2) στήριξε οικονομικά την Αθλητική Ένωση Χρυσοβίτσας με τα κέρδη από τις πολιτιστικέ εκδηλώσεις (2.500 ευρώ) 3) βοήθησε το ΤΟΕΒ για την προβολή των αιτημάτων του (τοποθέτηση υδρομέτρων και εκσυγχρονισμό του δικτύου) με την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και συμμετείχε στις συναντήσεις των φορέων με τον Βουλευτή κ. Ανδρέα Μακρυπίδη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης 4) εκτός από το προαναφερόμενο αναλυτικό υπόμνημα για τα προβλήματα του χωριού, προέβαλε αυτά και στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 25/2/2012, μέσω του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Λύτρα, 5) ζήτησε τακτική ενημέρωση (εφημερίδας, ιστοσελίδας) από το Δήμαρχο Ξηρομέρου  για τις δραστηριότητες του Δήμου 6) ζήτησε να επισκευαστεί ο δρόμος από το χωριό προς το Βαλόστρατο και να καλυφθούν οι λακκούβες και 7) ζήτησε να γίνει δειγματοληψία και στο πόσιμο νερό του χωριού μας, όταν διαπιστώθηκε ότι το πόσιμο νερό ήταν ακατάλληλο και δεν γινόταν χλωρίωση. Τέλος πρόσθεσε ότι ο Σύλλογος: α) με προσφορές συγχωριανών αγόρασε μια καμπάνα για τον Άγιο Ταξιάρχη β) ανώνυμος χορηγός δώρισε στην ποδοσφαιρική ομάδα εννέα (9) μπάλες και γ) ο Γιώργος Χρ. Ταπραντζής και ο Αλεξ. Κοκότης δώρησαν στην ποδοσφαιρική ομάδα μια αθλητική εμφάνιση.
    Αμέσως μετά ο εφημέριος του χωριού κ. Φώτιος Χαντζής ανέφερε ότι ο ίδιος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να διατηρείται καθαρός ο χώρος στην πλατεία και γύρω από την εκκλησία.
    Ο Γιώργος Αθ. Ζορμπάς ανέφερε ότι πρέπει να γίνει απολύμανση στη δεξαμενή και να ενισχυθεί η ποδοσφαιρική ομάδα η οποία εφέτος, λόγω της ανόδου της σε μεγαλύτερη κατηγορία θ’ αντιμετωπίσει μεγαλύτερα έξοδα.
    Ο Ανδρέας Κων. Ζορμπάς πρότεινε να γίνει ιεράρχη των προβλημάτων που αναγράφονται στο υπόμνημα του Συνδέσμου και να προωθηθούν τα πιο άμεσα και επείγοντα.
    Ο Αλέξανδρος Σάββας ανέφερε ότι πρέπει να γίνει καθαρισμός των θάμνων στο δρόμο από τη Τσαπουρνιά μέχρι το Βαλόστρατο για να υπάρχει καλή ορατότητα των οδηγών και να τοποθετηθούν πινακίδες στο δρόμο από το χωριό και προς το χωριό με την ένδειξη «Χρυσοβίτσα».
    Ο Κώστας Ανδρέα Τσόμπος πρότεινε να υπάρξει πρόβλεψη και για σκουπίδια που δεν μεταφέρονται από το απορριμματοφόρο του Δήμου λόγω του όγκου τους  κι αυτά είναι που δημιουργούν, κατά κύριο λόγο, το πρόβλημα τους σκουπιδότοπους.
    Τέλος ο Δημήτριος Αχ. Ζορμπάς ανέφερε ότι ο δρόμος του χωριού στο σημείο πριν το πηγάδι «Πανώριο» όπου είναι το χωράφι του Αντ. Σώλου, η μάνδρα του δρόμου αποσταθεροποιήθηκε και υπάρχει κίνδυνος να γκρεμισθεί και να καταστραφεί ο δρόμος.
    Στη παραπάνω Γ.Σ. υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή συγχωριανών και μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν πολλά προβλήματα του χωριού και διατυπώθηκαν αντίστοιχες προτάσεις, τα οποία προβλήματα θα υποβληθούν με υπόμνημα προς επίλυση στον Δήμο Ξηρομέρου.
    Views: 548 | Added by: takoronta | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]
    Copyright MyCorp © 2024